Aktivnosti in rezultati

VABLJENI NA SEJEM ALPE-ADRIA 2019: 30. 1. – 2. 2. 2019

Objavil/a: Samo Bratož
Skupina objave: Ozaveščanje
Objavljeno: 10 Jan 2019

Tudi letos se bo na sejmu Alpe – Adria 2019 predstavil Zavod za ribištvo Slovenije z dejavnostmi, ki jih opravlja na področju javne službe sladkovodnega in morskega ribištva, kot tudi tržne dejavnosti med katere spadajo vzreja in prodaja rib, izvajanje izobraževanj, ter raziskovalne in strokovne naloge, ki niso dejavnost javne službe. Med slednje spadata tudi dva večja naravovarstvena projekta projekt Life for Lasca in projekt VIPava.

Na projektu Life for Lasca izvajamo ukrepe za ohranitev vrste primorska podust, ki velja v reki Vipavi za izginulo vrsto. Tekom projekta bomo izvajali različne aktivnosti  in s tem skušali omejiti njene grožnje in ponovno naseliti vrsto na areal njene pretekle razširjenosti. Pri projektu VIPava pa izvajamo ukrepe za ohranjanje in izboljšanje stanja ogroženih živalskih vrst in habitatov v Vipavski dolini. Aktivnosti so pri obeh projektih v polnem teku, na sejmu pa nas boste lahko vprašali kaj več o dosedanjih izvedenih akcijah.

Veselimo se srečanja z vami.

O projektu LIFE for LASCA

Zavod za ribištvo Slovenije bo v sodelovanju z italijanskim partnerjem in lokalnimi ribiškimi družinami skušal preprečiti izumrtje vrste primorska podust [Lasca] (Protochondrostoma genei). Poskusili bomo vzrejati vrsto v ujetništvu in jo ponovno naseliti v pritoke reke Vipave. Dolina Vipave je namreč edino Natura 2000 območje za vrsto v Sloveniji

Vodilni partner


Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
SI-1211 Ljubljana-Šmartno, Slovenija
  info@zzrs.si
www.zzrs.si

Pridruženi partner


Parco Lombardo della valle del Ticino
via Isonzo, 1 - 20013
Pontevecchio di Magenta (MI)
  parco.ticino@pec.regione.lombardia.it
www.parcoticino.it