Aktivnosti in rezultati

27 Sep
Objavil/a: Samo Bratož
Skupina objave: Ozaveščanje
27 Sep 2021

POTEKALO JE ZAKLJUČNO SREČANJE PROJEKTA LIFE FOR LASCA

V soboto, 11.9.2021 je potekalo zaključno srečanje projekta Life for Lasca. Lokacija dogodka je bila ob potoku Močilnik kamor smo uspešno ponovno naselili primorsko podust. Zaradi ukrepov povezanih s protivirusnimi omejitvami je srečanje potekalo v nekoliko okrnjeni obliki, vseeno pa se ga udeležilo veliko naših prijateljev, ki so se z nami trudili v zadnjih letih pri uresničitvi zastavljenih ciljev našega projekta. Pridružili so se nam predstavniki vseh lokalnih ribiških družin, ribiški družini Ajdovščina in Renče, predstavniki občin Ajdovščina in Vipava, predstavnik Ribiške zveze Slovenije in hkrati velik lokalni poznavalec rib in ribištva profesor Peter Valič ter predstavniki LIFE Stržena, LIFE NarciS in kohezijskega projekta VIPava.

Ob prijetnem druženju, ki nam ga je obogatil prečudovit sončen dan, si je bilo mogoče ogledati izdelke, ki so nastali v času trajanja projekta, fotografsko razstavo »Motivi Natura 2000« in pa tudi razstavo likovnih del »Bogastvo območij Natura 2000,« ki so jih ustvarili učenci severnoprimorskih osnovnih šol. Poskrbljeno pa je bilo tudi za najmlajše obiskovalce srečanja, saj je bila za njih pripravljena ustvarjalna delavnica na kateri so spoznali nove prijatelje in se zabavali pri pripravi likovnih umetnin.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem dogodka in upamo, da nas bodo prijateljske vezi stkane v času trajanja projekta še kdaj združile ob taki čudoviti priložnosti!

Ekipa Life for Lasca

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

81600

Omejitev znakov 400

O projektu LIFE for LASCA

Zavod za ribištvo Slovenije bo v sodelovanju z italijanskim partnerjem in lokalnimi ribiškimi družinami skušal preprečiti izumrtje vrste primorska podust [Lasca] (Protochondrostoma genei). Poskusili bomo vzrejati vrsto v ujetništvu in jo ponovno naseliti v pritoke reke Vipave. Dolina Vipave je namreč edino Natura 2000 območje za vrsto v Sloveniji

Vodilni partner


Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
SI-1211 Ljubljana-Šmartno, Slovenija
  info@zzrs.si
www.zzrs.si

Pridruženi partner


Parco Lombardo della valle del Ticino
via Isonzo, 1 - 20013
Pontevecchio di Magenta (MI)
  parco.ticino@pec.regione.lombardia.it
www.parcoticino.it