Aktivnosti in rezultati

27 Oct
Objavil/a: Renato Knez
Skupina objave: Ozaveščanje
27 Oct 2018

PRENOS ZNANJA IN IZKUŠENJ NA LIFE SLOVENIJA

V Sloveniji se program LIFE izvaja že četrt stoletja, v tem času pa je bilo izkoriščenih preko 51 milijonov eur nepovratnih sredstev. V Sloveniji torej imamo znanja in izkušnje, ki bodo pripomogle k dolgoročnih rešitvam nekaterim okolijskih izzivom.

Moramo pa se zavedati, da je priprava LIFE projekta zahteven in posledično dolgotrajen proces. Prav zaradi tega je Ministrstvo za okolje in prostor 26.10.2018 v Brdu pri Kranju organiziral informativni dan LIFE  v okviru LIFE krepitev zmogljivosti. Na dogodek so bili povabljeni tudi aktualni LIFE projekti, povabilu pa smo se z veseljem odzvali. Dr. Kaja Pliberšek, vodja projekta in Tone Tavčar, vodja terena projekta sta tako predajala svoje znanje in izkušnje bodočim snovalcem projektov.

Ministrstvu za okolje in prostor pa se zahvaljujemo za povabilu in odlično izpeljan dogodek.

O projektu LIFE for LASCA

Zavod za ribištvo Slovenije bo v sodelovanju z italijanskim partnerjem in lokalnimi ribiškimi družinami skušal preprečiti izumrtje vrste primorska podust [Lasca] (Protochondrostoma genei). Poskusili bomo vzrejati vrsto v ujetništvu in jo ponovno naseliti v pritoke reke Vipave. Dolina Vipave je namreč edino Natura 2000 območje za vrsto v Sloveniji

Vodilni partner


Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
SI-1211 Ljubljana-Šmartno, Slovenija
  info@zzrs.si
www.zzrs.si

Pridruženi partner


Parco Lombardo della valle del Ticino
via Isonzo, 1 - 20013
Pontevecchio di Magenta (MI)
  parco.ticino@pec.regione.lombardia.it
www.parcoticino.it