Aktivnosti in rezultati

07 Jun
Skupina objave: Ozaveščanje
07 Jun 2019

NA CERKNIŠKEM JEZERU SMO PREŽIVELI ČUDOVIT DAN

Zadnjo soboto v mesecu maju smo na povabilo organizatorja obiskali Dneve notranjskega parka, kjer smo za obiskovalce pripravili predstavitveni kotiček ob Cerkniškem jezeru. Obiskovalci so se lahko seznanili z delovanjem Zavoda za ribištvo Slovenije, predvsem z mednarodnim projektom LIFE for LASCA, s katerim si prizadevamo za ponovno naselitev zaščitene primorske podusti v Vipavsko dolino, kjer je bila nekoč množično prisotna. Zaradi regulacij vodotokov, onesnaženja, predvsem pa vnosa tujerodne donavske podusti – ta jo namreč izpodriva, je danes primorska podust na robu izumrtja.

Z obiskom smo bili zelo zadovoljni, najbolj pa so nas razveselili najmlajši, kateri so z navdušenjem spremljali predstavitev ribolova, pri katerem so sami poprijeli za palico in preizkusili ribiško srečo. Program je obsegal tudi delavnice, kjer smo izdelovali papirnate ribice in barvali pobarvanke.

Kljub nevihti, ki nas je presenetila v popoldanskem času je bilo vzdušje odlično, tako pri obiskovalcih, kot tudi pri ostalih, kateri so predstavljali svoje dejavnosti.

Ob tej priložnosti bi se še enkrat radi zahvalili vsem, ki so nam s svojo prisotnostjo in zanimanjem popestrili dan, kot tudi za povabilo organizatorjev na čudovito druženje.

Več o dogodku si lahko preberete tu.

Boogie ribice so navdahnile tudi mlade plesalce.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

11054

Omejitev znakov 400

O projektu LIFE for LASCA

Zavod za ribištvo Slovenije bo v sodelovanju z italijanskim partnerjem in lokalnimi ribiškimi družinami skušal preprečiti izumrtje vrste primorska podust [Lasca] (Protochondrostoma genei). Poskusili bomo vzrejati vrsto v ujetništvu in jo ponovno naseliti v pritoke reke Vipave. Dolina Vipave je namreč edino Natura 2000 območje za vrsto v Sloveniji

Vodilni partner


Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
SI-1211 Ljubljana-Šmartno, Slovenija
  info@zzrs.si
www.zzrs.si

Pridruženi partner


Parco Lombardo della valle del Ticino
via Isonzo, 1 - 20013
Pontevecchio di Magenta (MI)
  parco.ticino@pec.regione.lombardia.it
www.parcoticino.it