Aktivnosti in rezultati

MERJENJE REČNIH PROFILOV ZA KONČNI IZBOR MEST VNOSA PRIMORSKE PODUSTI

Všečno: (0)
Ni všečno: (0)
Objavljeno: 28 Jun 2019

Trenutno na terenu zbiramo še zadnje podatke o vodotokih, ki so potencialno primerni za vnos primorske podusti. Pravilno izbrani odseki za vnos so eden od najpomembnejših korakov projekta, saj je preživetje vnesenih osebkov v naravi neposredno odvisno od lastnosti habitata.

Na podlagi podatkov o stanju habitata, ribjih združbah, vodnatosti vodotoka in ribiškega upravljanja smo v Vipavski dolini izbrali štiri najprimernejše vodotoke za začetek naseljevanja primorske podusti v njeno Natura 2000 območje. Gre za spodnje tokove Močilnika, Jevščka, Konjščaka in Lijaka. Na njih trenutno merimo rečne profile in vezano na njih popisujemo rečne strukture. S podrobno analizo teh podatkov bomo izbrali končne tri odseke vodotokov kamor bomo jeseni 2019 vnesli prve osebke primorske podusti.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

22663

Omejitev znakov 400

O projektu LIFE for LASCA

Zavod za ribištvo Slovenije bo v sodelovanju z italijanskim partnerjem in lokalnimi ribiškimi družinami skušal preprečiti izumrtje vrste primorska podust [Lasca] (Protochondrostoma genei). Poskusili bomo vzrejati vrsto v ujetništvu in jo ponovno naseliti v pritoke reke Vipave. Dolina Vipave je namreč edino Natura 2000 območje za vrsto v Sloveniji

Vodilni partner


Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
SI-1211 Ljubljana-Šmartno, Slovenija
  info@zzrs.si
www.zzrs.si

Pridruženi partner


Parco Lombardo della valle del Ticino
via Isonzo, 1 - 20013
Pontevecchio di Magenta (MI)
  parco.ticino@pec.regione.lombardia.it
www.parcoticino.it